Manieren om je website content naar een hoger niveau te tillen.

content

5 hints voor CONTENT

Interessante website content is belangrijk. Niet alleen voor je SEO rankings, ook voor je sociale media. Maar het is niet altijd even easy om steeds maar weer goede content voor je klanten te zorgen. Content creatie en inspiratie zijn steeds samen verbonden. Gelukkig zijn er echter op het internet een hele boel tools om ideeën te vinden. Wat interessant voor de 1, is het dat niet voor iemand anders. Het hangt af van het item, layout, afbeeldingen, ect. Gebruik deze vijf hints om goede artikelen te schrijven voor jouw website.

Wees luchtig

Verwerk steeds humor in je stuk. Het moet niet steeds serieus wezen. Grappige afbeeldingen en video’s maken al snel een verschil. De Dilbert site brengt elke dag zijn beroemde cartoon. Grappig en o waar.

content humor

Volg de berichten van je vakgebied

De meeste ondernemingen hebben niet de tijd om permanent nieuwe teksten te schrijven. Ga voor een mengeling van eigen input en content van derden. Volg voortdurend de info uit je sectorgebied, filter er de relevantste informatie uit en bericht naar je klanten.

Hierbij twee leuke nieuwskanalen:

  • Quora : een vraag-en-antwoord-website aangevuld met blogs + reviews.
  • Google Trends : feed die de belangrijkste search voor een bepaalde periode in Google toont. Zoek een relatie tussen de meest gezochte zoekwoorden op Google en een gepast item voor je site en resultaat is gegarandeerd.

Bericht over het recentste nieuws

Ook jouw stakeholders willen bijleren. Ze willen op de hoogte blijven van de recenste trends jouw sector. Het internet biedt hier legio aan mogelijkheden. 1 van de meest voor de hand liggende bronnen hiervoor zijn de sociale media. Op de sociale media maken mensen hun interesses kenbaar door hun likes. Hier twee kanalen om te volgen:

  • Tweetdeck : is van Twitter zelf; toont de laatste tweets van de sites die je volgt.
  • Reddit : community waar users stemmen welke artikelen getoond worden. Heeft bijna 100 miljoen bezoekers per maand . Je zal er vast iets nuttigs vinden.

Schrijf over exclusieve voordelen

Iedereen is geïnteresseerd in acties die slechts geldig zijn voor bijv. facebook fans, twitter volgers of vips. Schrijf over gratis verzendingskosten, 2-kopen -1-betalen-acties, prijsvragen, free give-aways.

Geef echte oplossingen

Schrijf over case-studies, handleidingen, e-books. Zorg voor oplossingen van bekende moeilijkheden waar ondernemingen van je sector mee worstelen. Het komt er op neer de aanwezige vakkennis van je firma te delen met je stakeholders. Stel dat u een online voetbalwinkel heeft, schrijf dan over oefeningen om bijvoorbeeld de conditie te verbeteren.

Conclusie

Voor goede content op je site helpen goede inspiratie bronnen. Hanteer de vijf hints uit dit bericht, en u schrijft voor taan veel gemakkelijker relevante content.

Relevante marketing links