SEO tools waar je zeker eens een kijkje moet naar nemen.

De beste gratis SEO tools

Wij hebben een boontje voor gratis tools. Op het internet zijn er talloze must-have free tools voor zoekmachine optimalisatie beschikbaar. Weet dat daarnaast er ook betalende SEO online-apps bestaan. Gebruik die wanneer je meer geavanceerde verrichtingen of ondersteuning nodig hebt.

Elke online marketeer kent ondertussen wel programma’s als Google Analytics of Google Webmastertool. In dit stuk geven we een beeld van 5 gratis SEO tools die je ongetwijfeld nog niet kent.

1. Fat Joe

Behendige Chrome plugin om heel rap en eenvoudig de ranking van een zoekwoord te weten te weten te komen. Ga naar de website die je wil analyseren en vul het gepaste zoekwoord in, samen met het land waarvoor je het wil weten. Meer is niet nodig! Spijtig dat het niet beschikbaar is voor Internet Explorer.

2. Nibbler

Geef het webadres van je website in en Nibbler tovert een mooi rapport, met scores van 1 tot 10 voor bijvoorbeeld je SEO, sociale media, links, toegankelijkheid, html code, … . Visueel ziet het er allemaal heel netjes uit. Wat we niet zo goed vinden van Nibbler zijn echt concrete ideeën hoe en waar we de problemen kunnen verbeteren.

3. Pingdom

Een rappe website betekent meer conversies en betere SEO-rankings. Met Pingdom kan je de laadsnelheid van elke website simpel meten én krijg je een overzicht van de vertragende elementen. Nadeel is dat je de loading time maar kunt analyseren voor drie steden en dat je de snelheid niet kunt simuleren voor bezoeken van mobiele apparaten.

4. Plag Spotter

PlagSpotter is een webbased duplicate content monitoring en checking device. Met enkele klikken kan je metenof je concurrenten of blogs uit jouw domein content plagiëren. Druk op ‘view details’ om te zien wat als precies dubbele tekst is vastgesteld. De tool zou echt perfect zijn als het wat sneller was.

5. SEO Toolbar

Veelzijdige plugin die je meteen nuttige on-page-meta-informatie geeft van elke website die je bezoekt: welke zijn de externe backlinks, pagerank, ouderdom, enz. Met deze tool kan je vanaf nu beter beoordelen waarom een website qua SEO competitiever is. Klikzeker de video even verder op de pagina om te zien hoe uitgebreid SEO toolbar wel is. Jammer dat SEO Toolbar slechts beschikbaar is voor de FireFox browser.

Welke SEO tools gebruik jij ?

Er zijn natuurlijk nog tientale andere applicaties om te helpen bij zoekmachine optimalisatie. Als je surft op de zoekterm ‘free SEO tools’ krijg je talloze resultaten. Handicap is dat er ook veel nutteloze tools tussen de zoekresultaten zitten. Met de 5 gratis tools van hierboven hoef je niet meer zelf uit te vogelen of ze wel inzetbaar zijn. Dat hebben we al uitgezocht voor jou. Wat is jouw ideale gratis SEO tool ??

Lees ook: